Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde poti vizita o Scoala de calarie renumita in Viena | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Saturday, January 19, 2019

…unde poti vizita o Scoala de calarie renumita in Viena

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 20/04/2011

La Scoala Spaniola de calarie din Viena, traditia este pastrata cu mandrie iar atmosfera este cu adevarat speciala. Caii lipitani (fac parte din categoria cailor de sange spaniel) sunt cunoscuti pentru gratia cu care executa miscarile artistice in timpul reprezentatiilor.  Numele acestei rase vine de la Herghelia Lipizza, infiintata de catre casa regala austriaca. Crescatorii urmareau obtinerea unei rase sofisticate si nobile pentru necesitatile curtilor regale din Europa.

Scoala Spaniola de echitatie a inceput sa existe oficial din anul 1572 si scopul dresajului clasic practicat este armonia, aceasta simtindu-se din primele momente de vizita. Adaugarea fundalului muzical la reprezentatiile cailor transforma totul intr-un spectacol pe care il inteleg si il indragesc si cei care nu au neaparat o pasiune sau cultura in ceea ce priveste echitatia.

Majoritatea cailor are culoarea alb/gri dar angajatii sustin ca cei 2-3 cai maronii pe care ii au le poarta noroc si ca fara ei Scoala nu ar mai avea succes. Caii Lipitani incep antrenamentul de la 4 ani, acesta durand 6 ani , practic la aproximativ 10 ani, caii sunt maturi si pregatiti sa participe la reprezentatii.

Pentru mai multe detalii si pentru a efectua online turul Scolii puteti vizita website-ul: http://www.srs.at/en/ .

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top