Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde poti vizita o Manastire spectaculoasa | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Monday, April 22, 2019

…unde poti vizita o Manastire spectaculoasa

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 28/03/2011

Raul Nera izvoraste din muntii Semenic, la sud de orasul Resita, in judetul Caras-Severin. Pe unul dintre malurile acestui rau, la 20 km de Oravita, in comuna Sasca Montana, se afla Manastirea de maici Nera. Manastirea este construita in1994, in stil moldovenesc si poarta hramul “Sfanta Cuvioasa Paraschiva”.
In incinta manastirii au fost amenajate o biblioteca, doua ateliere de icoane (pictura si litografiere), un atelier de sculptura in lemn si unul de muzica psaltica. Maicile realizeaza in aceste ateliere icoane, cruci, casete audio si reusesc prin activitatile respective sa ridice interesul persoanelor pasionate de cultura si traditiile bisericeii ortodoxe.
De-a lungul timpului, manastirea a reusit sa dezvolte Complexul Casa Nera care, pe langa atmosfera de rugaciune, mai ofera si posibilitatea de a cumpara produse naturale realizate de maici, de a savura un ceai odihnitor si de a consulta o gama variata de carti ortodoxe. Produsele alimentare sau cosmetice care se pot cumpara de aici sunt ecologice si nu costa mult, singurul lor dezavantaj fiind ca nu rezista cu anii asa cum o fac cele din comertul obisnuit.
Pe langa Manastirea Nera care reprezinta in sine un obiectiv turistic, in zona exista mai multe locuri care merita sa fie vizitate: Cheile Nerei (o zona salbatica, putin populata cu vegetatie abundenta), Cascada Beusnita si Lacul carstic Ochiul Beiului (a carui apa transparenta are nuante verzui-albastrui captivante) fiind doar cateva exemple.
Pentru mai multe detalii despre complexul „Casa Nera” puteti accesa website-ul www.casanera.ro. Pe site puteti vizualiza toata gama de produse si puteti de asemenea comanda on-line.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top