Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde are loc un festival special de film | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, February 24, 2019

…unde are loc un festival special de film

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 14/03/2011

Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania ajunge la cea de-a patra editie, care va avea loc in perioada 16 – 21 martie in Bucuresti. Deschiderea festivalului va avea loc pe 16 martie, la ora 19.00 la Cinema Scala, cu prezentarea proiectului. In incheierea galei, va canta formatia vocal instrumentala Shukar Collective – un proiect muzical unic.

Anul acesta, in cadrul festivalului vor fi prezentate 37 de filme, din 25 de tari. Filmele sunt impartite in 6 sectiuni tematice si vor fi proiectate la patru cinematografe din centrul Bucurestiului – Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Corso si Noul Cinematograf al Regizorului Roman, din cadrul Muzeului Taranului Roman. Cele 6 sectiuni sunt: Ce ai face pentru bani?, Orase in criza, Violenta ca acasa, Intolerata noastra cea de toate zilele, Eroi fara glorie, Cum se (re)scrie istoria, plus Proiectii Speciale.

Anul acesta, 25 de invitati straini vor participa la proiectii, workshop-uri si dezbateri. Vin la Bucuresti regizori, producatori si protagonisti ai filmelor din selectia oficiala, dar si reprezentanti ai altor festivaluri de film documentar, ca One World International Praga sau Watch Docs Varsovia si reprezentanti ai ONG-ului People in Need.  Unul dintre cei mai importanti invitati este Antanas Mockus, fostul primar al capitalei Columbiei si protagonistul documentarului “Bogota Change”. Mockus a fost primarul Bogotei intre 1995 si 1998, iar apoi intre 2001 si 2004. Inainte de a-si incepe cariera politica, a fost rectorul Universitatii din Bogota. In timpul mandatelor sale de primar, Antanas Mockus a schimbat Bogota radical. Printre reusitele sale se numara: scaderea ratei de omucideri cu 70%, scaderea ratei mortalitatii in accidentele de circulatie cu 50%, alimentarea caselor cu apa potabila in proportie de 100% (fata de 79% in 1993) si extinderea retelei de canalizare la 95% din locuinte (fata de 71%).

Pentru mai multe detalii despre program, locatiile de desfasurare, etc, puteti sa vizitati website-ul festivalului www.oneworld.ro.

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top