Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde poti cunoaste maretia unui palat | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Saturday, January 19, 2019

…unde poti cunoaste maretia unui palat

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 08/02/2011

Palatul Cotroceni a fost edificat de catre arhitectul francez Paul Gottereau intre anii 1893 si 1895 insa Ansamblul Cotroceni si-a inceput existenta din anul 1679 cand domnitorul Serban Cantacuzino a pus piatra de temelie pentru Biserica “Adormirea Maicii Domnului” si pentru palatul domnesc.

In cadrul muzeului se pot vizita diverse saloane: Salonul de Vanatoare, Salonul Florilor, Salonul Oriental, Salonul Empire, Salonul Sheraton, Dormitorul Reginei Maria, Biblioteca, Holul de Onoare.

Muzeul Cotroceni este deschis publicului larg in fiecare zi de marti pana duminica intre orele 09:30 si 17:30, la fel si expozitiile de la Palat si Biserica Cotroceni.

 Tarifele sunt: 12 lei pentru vizitatorii romani si 27 lei pentru cei straini. Pretul pentru turistii straini este mai mare avand in vedere ca acesta contine atat taxa de acces cat si costul ghidului. Ghidul poate povesti despre palat intr-una din limbile: engleza, franceza, italiana sau rusa.

Programarea pentru vizita se poate face la numarul de telefon: 021.317.3107 sau prin e-mail: vizitare@muzeulcotroceni.ro . Adresa este Strada Geniului, nr. 1, Sector 6.

De asemenea, in cadrul muzeului se organizeaza diverse evenimente culturale menite sa sporeasca pasiunea tinerilor pentru valorile nationale. Astfel acestia devin mai responsabili in ceea ce priveste protejarea si conservarea operelor de arta si a patrimoniului national in general.

Sursa pozei

Bogdana Matei

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top