Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde gasesti cel mai in voga animal de casa – meduza | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Saturday, January 19, 2019

…unde gasesti cel mai in voga animal de casa – meduza

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 15/12/2010

Ultima tendinta in materie de animale de casa este domesticirea meduzelor. Meduzele traiesc in orice ocean dar si in apa dulce. Ciclul lor de viata este de la cateva ore la cateva luni insa durata de viata si dimensiunile difera de la specie la specie (de exemplu exista o specie care traieste pana la 30 ani). Meduzele sunt folosite de oameni atat in scopuri culinare, mai ales in China si in scopuri medicale prin extractia colagenului cat si in scopuri biotehnologice prin extragerea proteinei verde fluorescent.

Exista o specie de meduze care se preteaza foarte bine ca animale de companie: “moon jellyfish”. Plasate intr-un acvariu special construit, meduzele pot deveni atractia principala in orice local, casa particulara sau birou. Avand in vedere ca aceste animalute nu au sistem central nervos, ele nu obosesc niciodata, astfel miscarea lor relaxanta poate fi urmarita continuu. In captivitate meduzele pot trai pana la cativa ani insa au nevoie de hrana o data pe zi si de un acvariu in care apa sarata sa circule astfel incat ele sa nu ramana captive intr-un colt.

Exista numeroase tutoriale care va pot informa despre ingrijirea meduzelor iar daca doriti sa comandati de exemplu un kit de 6 luni pentru incepatori puteti sa consultati website-ul: http://www.jellyfishart.com/ de unde puteti alege dintre acvarii cu diverse forme si specii de meduze.

Sursa pozei

Bogdana Matei

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top