Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…in Belgia, care pare desprins din basm | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, October 16, 2018

…in Belgia, care pare desprins din basm

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 29/11/2010

Bruges este poate perla Flandrei si a Belgiei. Oras aflat in patrimoniul mondial UNESCO, se poate spune despre el ca traieste si creeaza pentru turisti. Se mai poate spune ca este varianta nordica a Venetiei, cu canale care strabat aproape tot orasul, cu cladiri medievale exemplar intretinute.

Primul lucru pe care este recomandat sa il faci in Bruges este sa te plimbi cu barca, ca sa iti creezi o privire de ansamblu. Vei trece cu siguranta pe sub cel mai coborat pod din oras, unde trebuie sa pleci capul, smerit. Apoi, dupa ce revii pe uscat, iei incet orasul la picior, pe stradutele aglomerate, unde e un bazar de rase, limbi si camere de fotografiat. Poti incepe cu magazinele cu ciocolata de toate felurile si ulterior muzeul ciocolatei, magazinele de suveniruri, catedralele, parcurile si alte locuri nu atat faimoase, cat frumoase prin ele insele.

Vei avea ocazia sa surprinzi batranul caine care priveste pe geam si care a devenit mascota orasului (apare in filmul “In Bruges”).

Nu trebuie sa ratezi Piata Markt, adica centrul Bruge-ului (in grafia flamanda), dominata de clopotnita uriasa care poate fi vizitata. Aici se strang turistii obositi pentru un repaos nutritiv. Locul a fost intens valorificat in filmul ce poarta numele orasului, In Bruges, in care Colin Farrell si Brendan Gleeson poarta dueluri cu viata. De altfel, pentru o versiune demonstrativa a Bruges-ului, poti urmari filmul. Vei intelege de ce totul “looks almost like a fairytale or something”.

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Vlad says:

    Cu siguranta cel mai frumos oras din Belgia!

  2. cosmina says:

    Din punctul meu de vedere primul lucru pe care trebuie sa il faci in Bruges este sa vizitezi magazinele de ciocolata si dupa ce ti-ai facut provizii o iei usor la pas si “degusti” orasul cu toate simturile.

home | top