Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
… unde poti asculta live doi dintre cei mai mari pianisti contemporani | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, February 17, 2019

… unde poti asculta live doi dintre cei mai mari pianisti contemporani

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 22/11/2010

Pe 23 noiembrie aveti ocazia sa il ascultati pe Matei Varga alaturi de sud-africanul Ben Schoeman, intr-un concert ce reuneste piese interpretate la patru maini si doua piane, semnate de Franz Schubert, Robert Schumann, Dinu Lipatti, Serghei Rahmaninov şi Maurice Ravel.

Daca sunteti un iubitor de muzica clasica cu siguranta ati auzit de Matei Varga, de multele premii obtinute, de intepretarile care au lasat juriile fara cuvinte si de povestea inceperii carierei sale muzicale.

La cozile interminabile din anii ’80, insotindu-si bunica la cumparaturi, Matei Varga isi improviza o scena de pe care isi incanta auditoriul cu cantecele Corinei Chiriac. Nu avea mai mult de 4-5 ani cand conform obiceiului de a improviza un spectacol de acest gen, o profesoara de muzica ii spune bunicii copilului ca acesta are o ureche muzicala remarcabila. Afirmatia ii bucura pe parinti, insa nu li se pare un argument suficient de puternic pentru a fi de luat in seama. Copilul descopera pianul mai tarziu, in casa unei educatorare, instrument de care nu se mai dezlipeste.

Incepe studiile in domeniu abia la 8 ani, chiar cu profesoara de la “coada”. La 10 ani participa la primul concurs international castigand Marele Premiu. Evenimentul determina hotararea de a imbratisa cariera muzicala pe mai departe. Bineinteles, urmeaza multe alte concursuri, premii, pregatire multa in Romania, apoi in New York, oras in care este stabilit momentan.

Merita ascultat acela care a primit premiu pentru cea mai valoroasa interpretare enesciana alaturi de invitatul sau, Ben Schoeman- un alt artist contemporan cu renume mondial. Mai multe detalii aici.

Sursa foto 1

Sursa foto 2

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top