Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde poti vizita cea mai veche gradina zoologica din lume | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Monday, December 17, 2018

…unde poti vizita cea mai veche gradina zoologica din lume

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 17/11/2010

Gradina zoologica din Viena a fost infiintata in anul 1752 de catre Imparatul Franz I (sotul Mariei Theresia) si deschisa publicului in 1778 cand a fost adus primul elefant.

Pentru a vizita gradina zoologica veti trece pe langa palatul Schonbrunn si prin gradina de flori/parcul din curtea acestuia. Daca vreti sa vizitati si palatul si gradina zoologica, rezervati-va toata ziua si nu intarziati prea mult in fata unui obiectiv. Altfel, nu veti reusi sa le cuprindeti in timpul planificat.

Gradina este cotata ca fiind cea mai moderna din Europa. Este forte bine structurata, cu indicatoare pe fiecare alee, curata si foarte bogata in numarul de specii de animale, pasari si insecte (peste 500 de specii de animale: lei, ursi, tigri, elefanti, rinoceri, girafe, maimute, flamingo roz, etc).

Fiecare specie are amenajat spatiul de care are nevoie pentru a se simti in largul ei, cu un habitat apropiat de specificul zonei din care provine. Gradina cuprinde si o sera cu doua nivele in care este reprodusa clima tropicala (cu o umiditate de pana la 80%) unde puteti vedea lilieci (sau ii puteti auzi atunci cand treceti printr-o incapere neluminata), insecte, paianjeni, testoase, serpi, soparle, crocodili, etc.

Merita vizitata fiecare cladire in parte. Nu uitati de pinguini si de spectacolul focilor. La ora mesei acestea prezinta un adevarat spectacol vizitatorilor. Ingrijitorul le arunca pestele in aer, iar focile sar sa-l prinda: toate odata, sau pe rand… fiecare cu numarul ei. Nenumarati turisti au grija sa isi programeze plimbarea prin gradina zoologica astfel incat sa nu rateze masa focilor.

Mai multe detalii despre Gradina Zoologica din Viena aflati aici.

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. andreea says:

    In Germania este un Safari foarte mare si foarte frumos. Mi se pare mai interesant decat o gradina zoologica pentru ca lipsesc custile, iar animalele se simt mai “acasa”.

home | top