Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde poti vedea ca si maimutele sunt materialiste | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Wednesday, January 16, 2019

…unde poti vedea ca si maimutele sunt materialiste

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 10/11/2010

Cand spui Gibraltar, te gandesti la o localitate care poarta numele stramtorii. Ei bine, vei putea descoperi ca exista orasul Gibraltar care apartine Spaniei, amenajat conform specificului zonei – cu plaja, palmieri, sosele bune cu o intindere considerabila.

Inca de la intrare poti vedea ca pe partea cu plaja se ridica o stanca spre care se indreapta multe masini, facand circulatia dificila in zona. Stai in trafic ca si ceilalti turisti, astepti minute bune ca sa vezi ca pentru a pasi pe stanca trebuie sa treci o frontiera: de aici incepe practic un alt oras/stat care de cateva secole este teritoriu englezesc tot cu numele de Gibraltar. Treci frontiera si constati ca totul este scris in engleza, ca denumirile strazilor sunt ale unor personalitati britanice… pare incredibil! Limba oficiala este engleza (cea neoficial – spaniola), iar moneda este lira gibraltana.

Inaintand incet printre multele masini abia intrate odata cu tine, vei recunoaste usor stilul cetatilor europene cu vechime de 4-5 secole. Stradute inguste, unele pavate cu piatra cubica, te calauzesc inca de la intrare catre punctele de interes turistic – terase amenajate in piete (Piata Mare Casemates – centrul orasului), zona comerciala a orasului (strada Main), telecabina Red Road Sand care te duce pe The Rock unde te vei bucura de alte obiective – galerii subterane cu o lungime de peste 300 m, pesteri, Castelul Maur cu Turnul de Omagiu (datand din 711 d.Hr.).

Punctul de maxima atractie il vei detecta foarte usor: unde vei vedea multi turisti opriti la marginea drumului foarte ingust ce urca pe The Rock, acolo trebuie sa faci un popas! Ai ajuns la locul unde cele aproximativ 250 de maimute primesc vizitatori la ele acasa. Sunt in general foarte prietenoase, se apropie de musafirii lor, stau sa li se faca poze, filmulete… cum nimic nu este gratis in lumea asta, nici aici nu putea fi.

Te poti bucura in prezenta macacului de Gibraltar (asa se numeste aceasta specie) atat cat iti permiti. Plata se face sub forma de troc: maimuta iti acorda atentie atat timp cat tu ii poti oferi chipsuri, banane sau chiar inghetata. Cand le termini, timpul tau a expirat! Urmatorul turist cu siguranta ii va oferi ceva de mancare. Asa ca daca vrei sa te apropii de maimute, pregateste ceva provizii inainte sa ajungi in fata lor pentru ca iti iau mancarea din mana si chiar inainte sa realizezi bine ce se intampla au si bagat-o in gura. Inca ceva: uneori pot fura gentile turistilor fara a fi pedepsite. Sunt protejate de lege!

Un oras mic cu o densitate dintre cele mai mari – aproape 5000 de locuitori/kmp cu o suprafata de ~7 kmp te asteapta cu  maimutele lui direct interesate de ceea ce pot obtine de la tine!

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. dubfire says:

    Gibraltar din cate stiu eu nu apartine de Spania

  2. StiuUnLoc says:

    Orasul este impartit in doua. Cea mai mare parte apartine Spaniei iar extremitatea sudica cu stanca si terenul din jur (7 kmp) Angliei. Intre ele este un punct de frontiera.

  3. mara says:

    In Germania am avut si eu ocazia sa interactionez asa cu niste maimute foarte simpatice. Era un fel de safari si maimutele nu erau tinute in custi.

home | top