Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde gasesti jocuri pentru intreaga familie | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Monday, December 10, 2018

…unde gasesti jocuri pentru intreaga familie

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 08/11/2010

In Romania anilor 80 copiii obisnuiau sa joace “Piticot” si “Nu te supara frate”. Apoi in anii ulteriori revolutiei, tinerii negociau dur la Monopoly sau in diversele variatiuni care imitau jocul american. Parintii aveau cu ei in concediu clasicul Rummy in cutie de lemn si cu piesele din os inserate cu ’Medias’ fapt ce garanta calitatea perpetua. Iar batranii faceau politica in parc la un joc de sah sau table. Toate aceste jocuri sunt numite in piata, jocuri de societate sau ’board games’.

De-a lungul timpului s-au dezvoltat masiv in lume astfel de jocuri, iar influenta masiva a Germaniei a facut posibila diferentierea clara a doua stiluri total opuse: german si american.

Cele germane sunt in general caracterizate prin reguli simple, strategice, preponderent cu teme economice, care minimizeaza norocul si conflictul intre jucatori si in general pastreaza toti jucatorii in joc pana la sfarsit.

Cele americane se bazeaza mult pe noroc si conflict direct intre jucatori, permit ca un jucator sa fie eliminat pe parcursul jocului si scot mai mult in evidenta tema.

Unul dintre cele mai populare astfel de jocuri de societate este celebrul Carcassonne. Inspirat din Franta, din orasul medieval cu acelasi nume, jocul inventat de Klaus-Jurgen Wrede te fascineaza prin simplitate si creativitate. Jucatorii isi incearca norocul impreuna cu supusii lor pe drumurile, campurile, orasele si manastirile din jurul orasului Carcassone. Dezvoltarea regiunii se afla in mainile lor, iar cheia succesului este folosirea ingenioasa a supusilor ca talhari, cavaleri, calugari si tarani.

In Romania exista cel putin 3 magazine online unde poti gasi acest joc impreuna cu o multime de astfel de jocuri captivante: www.cutia.ro, www.tarabadejocuri.ro, www.boardgames.ro

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Iuliana says:

    Desi la inceput eram sceptica si initial nu vedeam rostul unui astfel de joc caci imi parea o pierdere de timp, m-au prins totusi, incetul cu incetul, iremediabil. Pe langa ‘actiunea’ jocului (care te poate prinde mai mult decat un joc asemanator pe calculator), e o ocazie excelenta de a socializa si de a petrece momente foarte frumoase cu prietenii. Ca sa nu mai zic de abilitatile de observatie si negociere pe care ti le dezvolti. Pe scurt, excelente sunt jocurile astea si ma bucur mult ca acum se gasesc mai usor in Romania!

  2. Si noi am inceput in 2009 un blog dedicat acestor jocuri de societate. Sunt foarte antrenante si te tin departe de PC sau consola.

home | top