Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
….unde gasesti proiecte de case modulare | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Friday, December 14, 2018

….unde gasesti proiecte de case modulare

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 26/10/2010

O casa modulara este in primul rand o casa proiectata si construita in fabrica pana la un nivel care sa permita asamblarea. Fiecare perete pregatit pentru montare are inglobat in el tevile si instalatiile necesare unei locuinte. Structura este bazata pe lemn, cu pereti masivi din straturi succesise de materiale ce ofera o buna izolare termica, protectie ignifuga, de umiditate dar si rezistenta crescuta la cutremure datorita elasticitatii materialelor folosite.

Faptul ca sunt realizate in serie dupa proiecte bine gandite reprezinta un avantaj pentru ca se reduce mult numarul erorilor de proiectare sau de executie a lucrarii. Dezvoltarea masiva a tehnologiilor de construire si asamblare a unor astfel de case a permis firmelor dedicate sa le transforme in timp si in case ecologice (construite din materiale care nu afecteaza mediul), sanatoase (materialele folosite nu sunt toxice si permit o respiratie si umiditate propice omului) si nu in ultimul rand, pasive (dependenta minima de energie si apa de la furnizori).

Exista o intreaga traditie pentru astfel de case in Germania, Anglia, Austria si in tarile nordice dar din pacate nu si in Romania unde exista o reticenta fata de orice locuinta din lemn.

Cei mai renumiti constructori  unde veti gasi proiecte frumoase de case modulare sunt Schworer Haus, Kampa Haus, Weber, Elk si nu in ultimul rand Baufritz. Mai multe detalii aici.

Fotografii si modele de case modulare puteti vedea aici.

Sursa foto.

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Liliana says:

    Nu merg cele 2 link-uri indicate in text

  2. StiuUnLoc.ro says:

    Liliana, mai incearca. Linkurile functioneaza.

home | top