Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde poti petrece Halloween-ul | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, March 19, 2019

…unde poti petrece Halloween-ul

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 19/10/2010

Halloween-ul este o sarbatoare importata care a prins destul de repede si bine in Romania. Sunt multe persoane care se pregatesc saptamani in sir pentru petrecerea de Halloween si foarte multe care profita de inca un prilej pentru un nou chef. Halloween-ul este la origine o sarbatoare celtica care a fost cunoscuta lumii datorita americanilor care au preluat datinile de la imigrantii irlandezi stabiliti in SUA in secolul XIX. Halloween-ul este sarbatorit pe 31 octombrie si are ca specific dovleacul cioplit, care specifica lanterna lui Jack. Copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje din filmele de groaza (chiar si Dracula) si colinda pe la case asa cum se intampla la noi de sarbatorile de iarna.

Si pentru ca scriam de Dracula, vrem-nu vrem acest personaj devine din ce in ce mai cunoscut in strainatate, fara ca romanii sa faca prea multe pentru promovarea sa. Scriitorul britanic Bram Stoker, cel care a “inventat” personajul literar Dracula, s-a inspirat din scrierile stravechi care il intruchipau pe Vlad Tepes drept un monstru, un vampir care bea sangele oamenilor. Cunoscut mai mult ca personaj din Transilvania decat din Bucuresti (unde avea cetatea de scaun) sau Targoviste (unde se considera ca s-a nascut), turistii straini asociaza de foarte multe ori zona Bran sau Sighisoara cu personajul Dracula, iar de Halloween multi dintre acestia se inghesuie sa ajunga in Transilvania pentru a petrece aceasta sarbatoare.

Pentru toti turistii straini care doresc sa isi petreaca Halloween-ul in Transilvania sau pentru romanii care muncesc ori sunt stabiliti in Italia si Germania, Carpatair are bilete de avion la oferta (78 euro + taxe). Oferta este valabila in perioada 29 octombrie – 2 noiembrie 2010 si include zboruri directe Italia – Bucuresti (Ancona, Bari, Bologna, Venetia, Verona, Milano) sau zboruri via Timisoara din Italia (Ancona, Bari, Bologna, Florenta, Venetia, Verona, Milano, Roma) si Germania (Dusseldorf, Munchen, Stuttgart) spre Bucuresti si Sibiu.

Pentru mai multe detalii despre oferta Carpatair click aici.

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top