Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
….unde poti viziona filme selectionate la Cannes | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Monday, December 10, 2018

….unde poti viziona filme selectionate la Cannes

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 18/10/2010

Pana pe 21 octombrie, la cinema Studio din Bucuresti vor fi proiectate, in premiera in Romania, mai multe pelicule selectionate si premiate cu cele mai importante distinctii in competitia festivalului de la Cannes.

Selectia acestor filme a fost realizata de Thierry Frémaux, directorul institutului Lumiere din Lyon si delegatul general al Festivalului de la Cannes care va prezenta filmele alaturi de alti invitati speciali ai festivalui respectiv regizorii filmelor premiate: Gaspar Noé (Enter the Void), Kornél Mundruczó (Tender Son. The Frankenstein Project), Sergei Loznitsa (My Joy).

Drama care a castigat Marele Premiu, Des Hommes et des Dieux, in regia lui Xavier Beauvois va fi difuzata Luni, 18 octombrie la Opera Nationala din Bucuresti si Marti, 19 octombrie, la Cinema Studio. Inspirat din realitate, filmul prezinta viata a 8 calugari cistercieni ai manastirii Tibihirine, Algeria, rapiti si ucisi in 1996 de un grup de islamisti extremisti.

In cadrul festivalului, vor fi difuzate si cateva din filmele romanesti care au ajuns de-a lungul timpului la Cannes: Rascoala (1965), La moara cu noroc (1956), E pericoloso sporgersi (1993), O vara de neuitat (1994).

Cinema Studio este in Piata Romana vis-a-vis de KFC.  Mai multe detalii si programul festivalului le gasiti aici: www.filmedefestival.ro. La majoritatea filmelor difuzate dimineata intrarea este libera.

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Liviu says:

    Imi place asta. Multe multe filme si festivaluri! Traiasca Bucurestiul !

home | top