Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…pentru odihna, in inima Transilvaniei | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, March 24, 2019

…pentru odihna, in inima Transilvaniei

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 23/07/2010

Daca pentru urmatoarea escapada din oras ti-ai propus sa eviti marea, din motive de agitatie si zgomot, am gasit noi destinatia din cealalta extrema. Comuna Biertan din judetul Sibiu este o mica oaza de liniste, eleganta tipic satelor sasesti si istorie.

Este un loc foarte potrivit pentru cei care cauta cateva zile linistite, departe de agitatia orasului, de telefon si laptop. Satul Biertan este la 80 de km de Sibiu, dar se poate ajunge si dinspre Brasov, pe drumul spre Medias.

Ce poti face in Biertan doua zile? Plimbari lungi pe dealurile din apropiere, tir, daca te pasioneaza trasul cu arcul si bineinteles o vizita la Biserica fortificata din Biertan, inclusa pe lista monumentelor UNESCO.

Sursa foto, aici.

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

 1. Ciprian says:

  Buna,

  Anul trecut in timp ce ma aflam in concediu mi-am propus sa vizitez o parte din bisericile fortificate din zona Sibiului si Brasovului, printre locurile vizitate a fost si biserica fortificata Biertan. Biserica mi-a placut mult am parcat masina in mica parcarea din fata bisericii iar in 2-3 minute au inceput sa apara copii romilor la cersit si foarte insistenti si cand am intrat inauntru si cand am iesit, iarba destul de mare necosita de jur imprejurul bisericii. Aceste 2 aspecte nu mi-au placut deloc dar sa iti mai petreci 2 zile in Biertan ………..

 2. Constanta says:

  Parerea mea este ca, daca vrei sa te bucuri de ceva, nu te incurca nicio armata de puradei. Am fost si eu acolo cu un grup de prieteni, am fost eficienti in alungarea liotei de tiganusi si ne-am vazut linistiti de vizitarea minunatului monument. La noi in tara nu prea gasesti obiectiv turistic care sa nu aiba anexate “podoabele” care ne-au facut vestiti in lume. Apoi, tocmai iarba aia inalta, smaltuita de flori multicolore, dadea farmec locului, te imbia la popas. Daca vrei gazon tuns la zero, stai in oras si mergi in parc. E adevarat, avem prea putine cetati si biserici fortificate intretinute. Cele mai bine s-au pastrat cele in care au investit familii de sasi, secui, plecati din tara, cele care au gasit cate o familie dornica sa pastreze aceste minunatii cat mai ingrijite. E pacat ca nu sunt valorificate, ca statul nu se implica in conservarea lor. Decat drumuri noi prin rezervatii naturale, mai bine s-ar reabilita monumentele vechi. Acestea ar aduce

 3. vacanta says:

  Cladiri si peisaje superbe.

home | top