Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…in Dobrogea, care a supravietuit 3000 de ani | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Monday, December 17, 2018

…in Dobrogea, care a supravietuit 3000 de ani

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 20/07/2010

Daca ti-ai imaginat ca litoralul romanesc nu iti ofera decat plaja, soare, mare, mancare buna si cluburi arhi-pline, ei bine iata ca exista si alternative. O vizita la cetatea Histria este numai buna pentru o dimineata insorita.

Daca esti pe litoral, trebuie sa pornesti din Mamaia spre nord, Navodari, Sacele, Histria. Nu foarte multi turisti i-au batut cararile pietruite, asa ca desi are aproape 2700 de ani, fiind atestata pentru prima data in 657 i.h., cetatea este bine conservata.

Ridicata de greci si dezvoltata de romani, cetatea a supravietuit doar 1300 de ani, fiind abandonata de locuitorii sai datorita amenintarilor constante (luptele dintre romani si greci si crearea lacului din apropiere).

Cetatea Histria este primul oras atestat pe teritoriul tarii noastre, asa ca merita din plin vizitata.

Sursa foto.

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. vacanta says:

    Trebuie sa vizitez aceste ruine :)

  2. ina says:

    eu plec la Neptun la sf lunii. Nu ma atrage ideea de a stat o saptamana numai pe plaja si pe terasa.Nu gasesc o harta ca lumea pe net. Imi puteti spune si mie cum ajung din Neptun la cetatea Histria.Ma descurc ok cu o harta, dar nu gasesc niciuna pe net. Poate nu am cautat cum trebuie.

  3. Razvan Pascu says:

    @ Ina: din Neptun trebuie sa mergi spre nord, sunt indicatoare spre Constanta. Din Constanta urmezi drumul spre Mamaia (sunt indicatoare) si apoi mergi pe drumul care trece prin Mamaia, tot inainte, spre Nord. Treci de Navodari si sunt indicatoare cu cetatea Histria.

home | top