Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…in Prahova, unde puteti vizita un conac bantuit | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Saturday, January 19, 2019

…in Prahova, unde puteti vizita un conac bantuit

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 23/06/2010

Putini stiu ca in Urlati, judetul Prahova, se poate vizita un conac boieresc construit in secolul al XIX-lea de catre familia Bellu. Pe-atunci exista un intreg ansamblu din care faceau parte palatul, bucataria, biserica si cladirea mica transformata in 1954 in muzeu.

Aceasta din urma este cea care se poate vizita si va asteapta cu tot felul de surprize: camera orientala cu narghilele si pantofii cu clopotei ai dansatoarelor din buric, salonul japonez, carti rare in editii de lux, arme din secolele XVIII – XIX si multe altele.

Acum cativa ani, cand muzeul era inchis pentru reparatii, localnicii spuneau ca aud zgomote ciudate venind din podul cladirii boieresti si credeau ca e bantuita de o fantoma (cea a Odettei Bellu, sotie chinuita de infidelitatile sotului care nu si-a gasit linistea nici dupa moarte).

Noi nu ne-am intalnit cu fantoma de la conac, insa muzeul ne-a placut foarte mult si vi-l recomandam si voua. Se poate vizita de marti pana duminica intre orele 9:00 si 17:00, iar daca vreti sa fiti siguri ca aveti ghid trebuie sa sunati inainte (0244-271721).

Articol scris de Adriana de la Viajoa.

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Vertange says:

    Hmmm…oare nu se poate vizita si noaptea? Cred ca ar fi locul ideal pentru Halloween.

home | top